Megértés és tisztelet

Vállalkozásunk során rengeteg konfliktussal találkozhatunk nap, mint nap. Csúszik a beszállító, nincs fuvar, vagy csúszunk a határidővel. Ezeket, a lehető legjobb tudásunk szerint próbáljuk megoldani, és tenni a nagyobb bajok elkerülése érdekében.

Ezek úgymond, házon belül megoldható problémák. De mi van akkor, ha külföldi befektetőkkel vagy társakkal kell együtt működni? Na, ez már keményebb dió, hiszen minden országnak saját kultúrája van. Ezt nekünk, magyar szemmel nem mindig egyszerű megérteni, hiszen ami nekünk természetes, az nekik nem biztos, hogy az. Sok külföldi partner karóhoz köti az ebet, é.s nem enged semmiből, nem rugalmasak. Ezek legtöbbször konfliktusokat, nézeteltéréseket okozhatnak. Ugyanígy van, ha a beosztottunk is más kultúrával rendelkezik, sok időbe telhet, mire a két kultúra összecsiszolódik. Ha ilyen problémával találjuk szembe magunkat, tanácsos szakértői segítséget kérni. A Kogwheel csapata ebben tökéletes partnered lesz, hogy a kulturális különbségek által okozott kellemetlenségeket segít áthidalni.

Az interkulturális tréningjük pont erre való, hiszen célja az, hogy ezeket megtanuljuk kezelni, megismerjük milyen is mások kultúrája, eloszlatja a sztereotípiákat, hogy az együttműködés a maximális fokon tudjon működni. Legyen szó külföldi vezetőről vagy munkatársról, megmutatja mindkét félnek, milyen lehetőségekkel tudjuk a későbbi konfliktusokat elkerülni. Ha kell a nyelvtanulásban, és a beilleszkedésben is tudnak nekünk segíteni. A sikeres és hatékony együttműködés nem alapul máson, mint a kölcsönös tiszteleten és megértésen. Tedd meg te a kezdő lépést és kérj segítséget, hogy a jövőben is sikeresen együtt tudj dolgozni külföldi partnereiddel.