Hogyan kezdtünk el vállalkozni?

Immár három éve, hogy fodrászként kiléptem a vállalkozói lét kihívásokkal teli világába, és úgy gondoltam, hogy egy saját szalon nyitásával megkezdem munkám a szépségipar területén. Fogalmam sem volt akkor, hogy milyen nehézségekkel kell majd szembenéznem. Én rendelkeztem egy körülbelüli költségvetéssel a szalon kialakítását illetően, bérleti díjjal, rezsi díjjal, berendezéssel és eszközfelszereltséggel kalkulálva, és tudtam, hogy minimum hány ügyfelet kell bevonzanom a szalonba havonta, hogy mindezek kifizetése mellet, még saját részre is maradjon forrás. Fogalmam sem volt a könyvelők világának nehézségeivel, illetve az egyéb papírmunkának nevezhető szörnyetegek világával. Szépen meg is gyűlt vele a bajom, és amennyire kedvem nem volt hozzá, az elején úgy rabolta az időmet is. Találkoztam ekkor egy lánnyal, aki kozmetikusként tevékenykedett, és már régóta ennek a világnak a kalandoraként élt, így ismerve annak minden titkát. Úgy döntöttünk, hogy neki segítség az én ügyfélbázisom, illetve nyilván fordítva is igaz lehet ez, ő pedig számomra tud hasznos dolgokat tanítani a vállalkozói lét világáról, így összeálltunk és alapítottunk egy közös szalont, és céget is.

Hamar elérkeztünk azonban az első vitás ponthoz. Én mindenképpen szerettem volna egy honlapot, mert úgy gondoltam, hatalmas előnyöket tartogat számunkra. Természetesen én is tudom, hogy a weboldal készítés nem egyszerű móka, de mindenképp hasznunkra lehet. Volt erről egy kisebb vitánk, de végül hála a jó égnek sikerült őt meggyőznöm.

Nemsokára már kész is lesz saját weboldalunk, ami elmondhatom, hogy tized annyi erőfeszítésbe sem tellett, mint amennyit első nekifutásra gondoltam volna, mert az a kis szakértői gárda, akiket sikerült megtalálnunk, nem csak hogy tökéletesen kommunikál, de gyors és precíz munkát végez, segítséget nyújt a design területén, és szövegezés tekintetében is kifejezetten jó ötleteket tud adni. Saját galériánk és büszkeségfalunk megmutatja ügyfeleinknek a legjobb munkáinkat, és vendégeink véleménye is olvasható az oldalon, ami azt eredményezi, hogy bátran választanak minket, és már konkrét ötletekkel érkeznek szalonunkba, ami igencsak megkönnyíti munkánkat.