Kilátónál

Falusi lány révén imádom a természetet járni. Ráadásul itt, szülőföldem közvetlen környezetében, Magyarország északi részén, a Mátra és a Cserhát hegyek ölelésében, a Zagyva völgyében leírhatatlanul szép természeti képződmények, természeti jelenségek találhatók. Nagy-nagy szerencsémben, bővelkedik a tájegység kiránduló helyekben. Szinte kilépünk házunk kapuján, sőt, kinézünk az ablakon és máris elénk tárulnak a hegyekre oly jellemző dimbek-dombok, amik szinte csalogatnak, hívogatnak a kirándulásra. Bár Petőfi Sándor költészetét nagyon szeretem, és az Alföldön is szívesen sétálok, de az én szívemhez mégis csak a hegyek állnak közelebb, nem a síkságok, mint a költőéhez.

Azt is imádom, hogy a kijelölt túraútvonalak mentén lépten-nyomon kilátók találhatók, ahonnan fenséges kilátás tárul a szemünk elé. Aki jól ismeri a környéket, játszva és büszkén be tudja azonosítani a kilátók tetejéről a lába alatt heverő falvakat, városokat, tavakat, patakokat, víztározókat.

Hétvégén, a Galyatetőn épített kilátó tetejére kapaszkodtunk fel, ami nem volt kis feladat, mivel a szeszélyes áprilisi időjárás miatt igen szeles volt az idő. Ennek ellenére megérte, mert több kilométeres távolságot tudtunk a magasból belátni a tiszta, napos időben. Elő is vettem az okos telefonomat, hogy megörökítsem a káprázatos látványt, de a szél egy óvatlan pillanatban kilökte a kezemből a készüléket, aminek a hátlapja azonnal megsérült.

Túránk után felkerestem az expertmobil céget, akiknek a munkatársait már jól ismerem, így tudom, hogy az iphone javítás a kisújukban van, és mindig számíthatok a gyors, pontos munkájukra. Most is így volt: fél órán belül már meg is oldották a hátlap cseréjét. Köszönet a gyors és pontos munkáért. Mindenkinek csak ajánlani tudom Őket.