Egy kis vicces meglepetés

Az ember életében az egyik legmeghatározóbb pillanat, és mondhatom, egyben a legfelemelőbb élmény, amikor először rádöbben, hogy bizony megtalálta az igazit. Megtalálta azt az embert, aki mellől már nem tudna, de nem is akarna sosem tovább állni, aki mellett úgy érzi képes kiteljesedni, aki támogatja, de ha kell a kéziféket is be tudja húzni számára, és még fontosabb, akit a hibáival és tökéletlenségével együtt is tud szeretni. Mert hogy senki sem tökéletes.  Az az ember, akit hibáival együtt is teljesen képesek vagyunk szeretni és mellette lenni, ő lesz az, akivel le tudjuk élni az életünk. Néhány vita vagy veszekedés természetesen előfordul, és ezeket megfelelően kell kezelni és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Nekünk erre van egy tökéletes technikánk, egy mondat, ami ha elhangzik, mintha feloldották volna a teljes feszültséget és minden rendben is van.

Ahogy az idő halad előre azonban az ember egyre gyorsabban elveszti a türelmét, egyre gyorsabban elfogy az a bizonyos szál, ami az embert visszatartja a veszekedéstől. Ezt amint észrevettem, úgy döntöttem, hogy tennem kell valamit. Ki kell találnom valamit, amivel finoman és feszültségmentesen, de tudtára tudom adni, hogy egyre több a vita vagy veszekedés köztünk, és hogy ennek elejét kellene venni, mert bár még szépen kezeljük ezeket a helyzeteket, de komoly veszélyeket tartogat a kapcsolatunk számára.

Éppen ezért azt a bizonyos feszültségfeloldó kis titkos mondatunkat egy egyedi pulóver keretében átadtam neki, és amikor érzem, hogy kezd elszakadni a cérnája, csak odamegyek a pulcsiért és jól látható helyre teszem, hogy vegye észre, több türelemre és megértésre van szükségem nekem is. Jobban oda kell figyelnie erre, és sokkal több türelemmel kell viseltetnie a kapcsolatunk iránt. Mikor kibontotta mosolygott egyet, és láttam, minden a helyén van, finom kis üzenetem átment, és mindent meg fog tenni, hogy a jövőben ilyen nagy veszekedések ne forduljanak elő.